Allt du behöver för ett problemfritt bilägande

Vi erbjuder alla tjänster du behöver för din bil.
Det går även bra att nå oss på 0340-50 40 00 eller förnamn.efternamn@bildepot.se

Tanka i Varberg

Tankastation, två män i en bild, fiskekläder på sig. text i bild.

Tanka på Bildepån i Varberg

Vi vill gynna dig som är på väg på Tanka i Varberg. Alltid lågt pris. Vart du än är på väg. Du som skjutsar till knatteträning, du som pendlar, du som ska hem till fredagsmyset, till sommarstugan, joggingrundan eller vart som helst. Hos oss kan du alltid tanka till lågt pris. Har du Carpay (Volvo- eller Renaultkort) blir priset dessutom ännu lägre.

Hitta hit! Tankastationen finns på Susvindsvägen 17 bredvid det enda rödljuset i Varberg.

Du kan också betala med din bonus i appen Carpay när du tankar om du använder appen ”Carpay”.

Här får du veta mer om Carpay:

 

Tanka med Carpay

Upptäck ett smartare sätt att Tanka. Nu kan du betala din tankning på Tanka med CarPay. Du slipper använda kortet och får kvittot direkt i mobilen. Enkelt. Och smart.

Så här funkar det:

Se till att du har den senaste versionen nedladdad. Sedan är det bara att öppna appen och följa instruktionerna nedan. Smidigare än så blir det inte.

  1. Starta appen. Om du har platstjänster på visas per automatik stationen du befinner dig vid. Logga sedan in med ditt BankID.
  2. Välj pump och gå sedan ut och tanka.
  3. När tanken är fylld är det bara att avsluta. Kvittot får du direkt i appen.

Sverige genomgår en historisk omställning där ambitionen inte bara är att landet ska bli klimatneutralt till 2045 utan att samtidigt skapa ett hållbart välfärdssamhälle som inspirerar andra länder att följa efter. På denna resa är det viktigt att hela samhället deltar.

Du kan tanka HVO100 på vår TANKA-station på Susvindsvägen 17.

Men vad är HVO100 Neste MY Förnybar Diesel?
Neste MY är en HVO (hydrogenated vegetable oil) framtagen av Neste och är alltså en typ av bränsle som används för dieselmotorer.
Bränslet är producerat av 100% förnybara råvaror som ger lägre utsläpp av växthusgaser jämfört med vanlig fossil diesel. Till skillnad från många andra hållbara drivmedel så behövs ingen modifiering av fordon eller motor. Neste MY passar alla dieselmotorer,
det är alltså bara att tanka och köra.

Varför heter det Neste MY Förnybar Diesel (HVO100)?
Namnet kommunicerar att hållbara lösningar fungerar när de bygger på konsumenternas egna val. Konsumenter kan välja att använda Neste MY Förnybar Diesel som är tillverkad av vegetabiliska oljor, avfall och restprodukter, som minskar utsläppen av växthusgaser.
Så valet är mitt = MY
Ansvaret är mitt= MY
Därav namnet Neste MY

Fördelarna med Neste MY Förnybar Diesel (HVO100) jämfört med fossil diesel?
Ett hållbart drivmedel, tillverkat av helt förnybara råvaror. Lägre utsläpp av växthusgaser. Kan blandas med vanlig diesel. Överlägsen prestanda, ner till –30 grader.
Lägre underhållskostnader jämfört med andra förnybara alternativ. Utmärkta lagringsegenskaper, förlorar inte i kvalitet. Luktfri – innehåller varken svavel, syre eller aromatiska föreningar.

Bara att tanka och köra!
I vilka fordon och motorer kan man använda Neste MY Förnybar Diesel (HVO)? Neste MY Förnybar Diesel kan användas i samtliga dieselmotorer, gamla och nya, samt i befintliga distributionssystem, utan förändringar i fordonsflotta eller infrastruktur. Eftersom Neste MY Förnybar Diesel™ har nästan samma kemiska sammansättning som fossil diesel kan den blandas i valfri mängd med vanlig diesel. Dessutom har den lägre underhållskostnader jämfört med andra biobränslen.
Ingen modifiering av motorer behövs, det är bara att tanka och köra Hur bra prestanda har Neste MY? I jämförelse med övriga förnybara bränslen och MK1 (fossil diesel)?
Det höga cetantalet (75–95) säkerställer en effektiv och ren förbränning som ger fordonet extra kraft jämfört med till exempel traditionell biodiesel (FAME). Neste MY Förnyelsebar Diesel™ är med sin låga grumlingspunkt lämpligt för mycket kalla väderförhållanden upp till –30 grader. Dessutom är Neste MY Förnybar Diesel™ fritt från svavel, syre och aromatiska föreningar och kan lagras under lång tid utan att tappa i kvalitet eller samla på sig vatten Kan man växla mellan MK1(fossil diesel) och Neste MY? Kan man
blanda dem i tanken? Ja, det går bra. Du kan blanda fossil diesel i valfri mängd tillsammans med Neste MY Förnybar Diesel. Är Neste MY bättre än övrig HVO100 på marknaden?
Neste MY en högklassig produkt, som generellt kan anses vara bättre än MK1 (Fossil Diesel).

Är förnybar diesel HVO och biodiesel samma produkt?
Nej. Neste MY Förnybar Diesel har avsevärt högre kvalitet än traditionella biodiesel produkter, som har begränsningar i hur de kan användas. Neste MY har avsevärt bättre förvaringsegenskaper i jämfört med biodiesel. Till exempel så har Neste MY väldigt liten risk för bakteriell
tillväxt, vilket andra typer av biodiesel ofta har. Hur ser växthusgasutsläppen ut jämfört med elbilar? Vi anser att det behövs många olika lösningar för att klara klimatmålet. Därför gäller det inte att konkurrera med elbilar utan att gemensamt utveckla lösningar som kan ersätta fossila bränslen.
Under hela sin livscykel är utsläppen från Neste MY, som är producerat av avfall och restprodukter, även mindre än från elbilar, givet det nuvarande sättet för elproduktion globalt. 

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Bildepåns hemsida. Godkänn Läs merPrivacy & Cookies Policy