Allt du behöver för ett problemfritt bilägande

Vi erbjuder alla tjänster du behöver för din bil.
Det går även bra att nå oss på 0340-50 40 00 eller förnamn.efternamn@bildepot.se

 

Skadebesiktning/ Skadecenter

Boka tid  

Skadebesiktning

Innan bilen kan repareras måste en skadebesiktning göras, den sker på plats hos oss. Om din bil är försäkrad hos Volvia kan du göra anmälan direkt i deras app.

Här kan du boka din skadebesiktning!

Skadebesiktning på plats hos oss

 1.  Boka din Skadebesiktning på 0340-20 30 70 eller skadecenter@bildepot.se
 2. När du kommer till din bokade tid, bör du ha med dig skadeanmälan och försäkringsbrev eller annan bekräftelse från ditt försäkringsbolag.
  Tänk på att ha bilen tvättad för att vi lättare ska kunna beräkna skadan.
 3. Skadebesiktningen görs tillsammans med dig och beräknas ta ca 30-45 min. Vi kontrollerar och fotograferar bilens skador och ger dig en offert.

Skadebesiktning i Volvias app

 1. Ladda ner Volvia-appen till din iPhone eller Android-telefon.
 2. Gå in på Skicka in skadefoto och följ appens instruktioner.
 3. Du väljer själv vilken verkstad din bil skall repareras på. Ta foto med mobilkameran enligt instruktionerna och skicka in, allt direkt i appen.

volov_app2

 

Vad händer sen?

När skadebesiktningen är genomförd hos oss eller inskickad digitalt, gör vi en skadevärdering för beräkning av reparationstider, som vi skickar till försäkringsbolaget tillsammans med besiktningsprotokoll och foton.

När vi fått svar från försäkringsbolaget beställer vi reservdelar och tillbehör samt planerar in din bil för reparation och lackering. Om vi upptäcker fler skador under reparationen kontaktar vi alltid dig.

skadeverkstan_500x1200

När olyckan varit framme!

Vi tar hand om alla typer av bilskador, från små repor i lacken till omfattande krockskador oavsett märke. Vi är auktoriserade för skadereparationer för Volvo, Ford, Renault, Dacia, Mercedes och Peugeot. Vi utför skadebesiktning och genomför det verkstadsarbete som behövs – såväl glas- och plåtarbete som lackering. I vårt stora skadecenter har vi den allra senaste tekniken vad det gäller mät- och arbetsutrustning för karossreparationer. Repa eller rejäl buckla – vi fixar det!

Har du råkat ut för en olycka?

 • Enkla skador som inte involverar annan part kan du skadeanmäla direkt på webben hos ditt försäkringsbolag. Små skador eller bucklor kan vi ofta laga billigare än självrisken och utan hela processen av skadereglering.
 • Vid kollision med ett annat fordon lämnas en skriftlig anmälan. Det är bra om ni kan fylla i skadeanmälan gemensamt redan på olycksplatsen. På blankettens framsida finns detaljerade frågor om olyckstillfället och uppkomna skador, och ni får båda skriva under. Blankettens baksida fyller ni i var för sig och skickar sedan in till respektive försäkringsbolag.
 • Du som har bilen försäkrad hos Volvia eller Renault/Dacia Försäkring kan lämna skadeanmälan till oss i samband med Skadebesiktningen, så sköter vi kontakten med försäkringsbolaget.

När krävs en polisanmälan?

Har du råkat ut för inbrott, stöld, viltolycka eller skadegörelse så krävs alltid en polisrapport. Ta även kontakt med polis om du känner dig osäker eller om du vill att polisen ska dokumentera olyckan. Ta med en kopia av polisanmälan i din skadeanmälan. Vi hjälper dig att se till att allt är ifyllt korrekt för försäkringsbolaget.

Behöver du bärgning?

Är bilen inte i trafiksäkert körbart skick kontaktar du Assistans för att bärga in bilen till oss. Har du en bil med fri assistans inkluderat i din försäkring, kostar bärgningen ingenting. I annat fall varierar självrisk eller kostnad beroende på försäkringsbolagets villkor. När du utför originalservice hos oss ingår oftast 12 månaders fri assistans.

Här kan du se vad som gäller för ditt varumärke:

Vad kostar reparationen?

Om du själv vållat skadan, och den täcks av försäkringsbolaget, betalar du självrisken till oss i samband med att du hämtar ut din bil när reparationen är klar. Om försäkringsbolaget bedömmer att motparten var vållande, går din självrisk på dennes försäkring och du betalar ingenting.

Du betalar självrisken till oss i samband med att du hämtar ut din bil efter färdig reparation.

Till dig som har en märkesförsäkring hos Volvia, IF, Renault Försäkring eller Dacia Försäkring kan vi erbjuda 12 månaders räntefri delbetalning av självrisken, vid betalning med Bildepånkort (Volvo-/Renaultkort).

Vi är if-certifierade, vilket innebär att vi arbetar aktivt med rationell och kostnadseffektiv skadereparation, i nära samarbete med försäkringsbolagen och KSV (Kontrollerad Skadeverkstad).

Vi har samarbetsavtal med alla försäkringsbolag och följer deras krav. När ni kommer in med bilen gör vi en skadebesiktning där alla skador fotograferas och registreras.

En skadeanmalan_fordon är nödvändig. Fyll därför i en sådan och ta med till oss.

 

Har du funderingar och frågor är du välkommen att kontakta  vårt skadecenter.

Skadecenter:
Tel: 0340-20 30 70
skadecenter@bildepot.se
Susvindsvägen 21

Öppettider:
Mån-fre 07.00-17.00.