Allt du behöver för ett problemfritt bilägande

Vi erbjuder alla tjänster du behöver för din bil.
Det går även bra att nå oss på 0340-50 40 00 eller förnamn.efternamn@bildepot.se

Tillsammans skapar vi en skön känsla och framtidens hållbara mobilitetslösningar värda att dela och längta efter.

Företaget

Bildepån i Varberg är ett familjeägt företag inom bilhandel med en flermärkesstrategi som vill göra skillnad och inspirera genom innovativa möten mellan människor. Bildepån representerar Volvo personbilar, lastbilar och bussar samt Renault, Dacia och Ford personbilar och transportbilar och har ett komplett utbud av produkter och tjänster för att underlätta billivet. Bildepån har omkring 110 anställda och en årlig omsättning på ca 550 miljoner kronor. Förutom kärnverksamheten äger och förvaltar koncernen ett antal fastigheter i Varberg.
Kännetecknande för oss på Bildepån är att vi gärna tänker nytt, vill utvecklas och hela tiden se möjligheter. Vi gillar när det händer och tror på delaktighet, samarbete och öppenhet i kombination med eget ansvar. Vi sätter stor tilltro till våra medarbetarteam då vi vet att samarbete skapar de bästa resultaten och ett härligt arbetsklimat. Vi har ett aktivt utvecklings- och förbättringsarbete där alla medarbetare kraftsamlar kring våra mål och utmaningar.

Vision
Tillsammans skapar vi en skön känsla och framtidens hållbara mobilitetslösningar värda att dela och längta efter.

Vår ambition är att alla som funderar på sitt billiv ska ha Bildepån i tankarna och se oss som en självklar partner. Vi vill erbjuda rätt lösning vid rätt tillfälle på ett innovativt, inspirerande och ansvarsfullt sätt för våra kunder, medarbetare och samhället i stort.
Vi tycker att vi verkar i världens roligaste bransch, och vi brinner för att förenkla våra kunders bilnyttjande och liv. Vi gör det med vår tekniska kompetens, med vår miljö i fokus och framförallt med ett stort hjärta. Tillsammans vill vi bygga ett Bildepån, där man vill jobba och tipsa sina vänner om att jobba här, och där kunderna trivs så bra att det ska kännas positivt att komma tillbaka.

Affärsidé – Ett Depåstopp
Vi erbjuder kundanpassade helhetslösningar för bilnyttjandet.

Bildepån the story

Vår historia började redan på 1930-talet i en helt annan bransch när Karl J Nilsson började arbeta på Varbergs Träförädling där han så småningom blev delägare. Träförädligen var en trävaruhandlare och snickerifabrik och var på sin tid en betydande arbetsplats med sina som mest 130 anställda. Företaget hade sin storhetstid efter kriget då man tillverkade köksinredningar, ytterdörrar, målade fönster, golv och annat som behövdes i miljonprogrammet. Karls båda söner Stig och Verner började arbeta tillsammans med sin far och genom Stigs svåger, Gunnar Rejme, kom bröderna i kontakt med Volvo och köpte 1958 Varberg Bil-Depot på Träslövsvägen. Stig var den mer bilintresserade av bröderna och valde att bli bilhandlare medan Verner stannade kvar på Träförädlingen.

Fordhandlare

Varberg Bil-Depot startade redan 1924 som återförsäljare för Ford i kvarteret Teaterbacken. I samband med att Volvo grundades 1927 gick företaget över till att sälja och serva Volvos produkter. Bildepån flyttade sin anläggningen från Teaterbacken till Träslövsvägen på 1950-talet. Dessa lokaler ägs även idag av Bildepån och hyrs ut till bland annat till Pederskrivare Gymnasium. Verksamheten växte och 1968 invigdes den nya lastbilsanläggningen på Värnamovägen och 1972 byggdes personvagnsverksamheten på Träslövsvägen ut med en ny bilhall.

Generationsskifte och fokus på bilhandelsverksamheten

1971 sålde familjen Träförädlingen till Byggma-koncernen. Detta var ett led i att genomföra generationsskiftet då Verners båda söner Kurt och Steve var på väg in i företaget. Kurt började som bilförsäljare och Steve som verkstadskontorist. 1974-75 skedde en generationsväxling och bröderna Kurt och Steve Nilsson tog över. I början på 1980 utökades verksamheten med drivmedelsförsäljning och Bildepån blev även återförsäljare av Renault person- och transportbilar. Verksamheten växte och det blev allt mer utmanande att få plats på Träslövsvägen. Beslutet fattades att flytta ihop hela verksamheten på Värnamovägen där Lastvagnar fanns.

En anläggning för helheten

1992 stod den nya kompletta bilanläggningen klar och hela verksamheten flyttades över till Värnamovägen, där den fortfarande finns kvar. Runt 2000 förvärvades dåvarande Fordhandlarens lokaler där ett komplett skadecenter invigdes under 2004. Den gamla bilhallen byggdes om och 2005 började Bildepån återigen representera varumärket Ford.

Visionen ”Ett Depåstopp”

2009 påbörjades arbetet kring visionen ”Ett Depåstopp” där målsättningen blev att få till en anläggning där alla tjänster som rör bilnyttjandet skulle erbjudas inom Bildepåns väggar. Första steget blev att köpa anslutande mark på Susvindsvägen. 2014 påbörjades arbetet med en helt ny anläggning för lastbilsverksamheten som invigdes sommaren 2015. 2015 togs beslutet att bygga en svanenmärkt tvättgata och gör-det-själv-tvätt med stark miljöprofilering som stod klar mars 2016. För att säkerställa ytor för uppställning av bilar i lager samt parkeringsytor för våra medarbetare stod vårt nya parkeringshus klart 2017.

Hösten 2019 stod Bildepåns Nya Däckcenter klart. Fastigheten ligger på Smältugnsgatan 3B och erbjuder däckskifte, däckhotell och glasskada. Byggnaden innehåller ett däcklager på 1600 m2 samt verkstad och kontor på 1200 m2. Det finns plats för 19552 stycken däck, vilket innebär 4888 däckuppsättningar.

Arbetet med att skapa morgondagens personbilsverksamhet pågår intensivt och målsättningen är att den ombyggda och tillbyggda anläggningen ska stå klar inom de närmsta åren.

Redan nu pågår en ombyggnation på vårat skadecenter och det beräknas stå klart årsskiftet 2021-2022.

 

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Bildepåns hemsida. Godkänn Läs merPrivacy & Cookies Policy