Allt du behöver för ett problemfritt bilägande

Vi erbjuder alla tjänster du behöver för din bil.
Det går även bra att nå oss på 0340-50 40 00 eller förnamn.efternamn@bildepot.se

 

1 oktober, 2019

Ford Mondeo Hybrid

Nu har Ford Mondeo Hybrid kombi kommit! Nya Mondeo Hybrid har två kraftkällor, en konventionell bensinmotor och en batteridriven elektrisk motor.

Systemet växlar automatiskt mellan motorerna, eller använder en kombination eller båda, för att ge en perfekt blandning av kraft och effektivitet. För att göra hela systemet ännu effektivare, upptar regenerativ bromsupptagning upp till 90% av den energi som normalt förloras genom bromsning, och återvinns sedan för att ladda högspänningsbatteriet.

 

Nya Ford Mondeo
kombi elhybrid
från 314 900 kr

Ladda i farten

Smart konstruktion i nya Mondeo Hybrid innebär att det inte finns någon anledning att ladda din bil från elnätet. Regenerativa bromsar fångar energin som annars slösas bort när du trycker på bromsen och använder den sedan för att ladda batteriet. Bensinmotorn driver sedan en generator som skickar tillbaka energin till batteriet. Det gör det möjligt för din Mondeo att växla till elkraft när du behöver maximal effektivitet.

Designad för att minska utsläpp och på så vis också spara pengar

Intelligent design, smart teknik och precisionskonstruktion optimerar fördelarna med ett elhybridfordon (HEV). Hybridtekniken vet när det är bäst att växla från bensin till el. Resultatet är en smidig lyhörd prestanda, en spännande körupplevelse och en kombinerad bränsleförbrukning på bara 4,2 liter/100 km.

Skulle en sidokollision ske, finns säkerhetsbälten som är utrustade med krockkuddar, som fördelar vikten över fem gånger så stor kroppsyta.

Smarta utrymmen

Kombin erbjuder upp till 1 508 liter av praktiskt lastutrymme. Genom smart design ges en platt inlastningsyta som tillsammans med ett vikbart golv håller bagage på plats.

Vill du veta mer om Ford Mondeo Hybrid? Kontakta Alexander och Samuel redan idag!

Alexander Rask
Säljare Ford
0340-20 30 80
alexander.rask@bildepot.se

Samuel Svenningsson
Säljare Ford
0340-50 40 19
samuel.svenningsson@bildepot.se