Våra bästa appar för bilsemestern

Vi tipsar om våra bästa appar för en lyckad roadtrip

Planerar du för en roadtrip eller bilsemester i Sverige eller utomlands?  Då kommer din mobiltelefon att vara till stor hjälp när det kommer till allt från att hitta rätt till att dela upp notan efter ett restaurang besök.

Här hittar du apparna som är bra att ladda ner innan resan startar.

Roadtrippers

Låt appen göra hela jobbet. Roadtripper kan planera stopp längs med din tänka resa som både innehållet mat, sevärdheter och upplevelser. En chans att känna dig världsvan med hjälp av telefonen.

Spotify

Vad vore en bilresa utan musik? Eller, en bra podcast. Med Spotify kan svänger ni enkelt ihop en spellista för resan eller använder någon av de 100 “Roadtrip”-spellistor som redan finns där.

Waze

Med sommar kommer faktiskt också en hel del trafik. Waze hjälper dig att hitta alternativa vägar runt olyckor, köer och vägarbeten. Detta gör resan både effektivare och säkrare!

PackPoint

Planerar du packningen i detalj i veckor eller spontanpackar du allt kvällen innan avfärd? Oavsett var på skalan du befinner dig så gör appen Pack Point livet lättare för dig. Appen tar fram en automatisk packningslista som baserar sig på destinationens väder, vilka aktiviteter du planerar för och längd på resan. Smart, eller hur?

A better routeplanner – ABRP

Planeringsverktyget för dig som kör elektrifierat. ABRP hjälper dig att ta dig till målet så effektivt som möjligt och planerar laddstopp och raster längs med vägen.

Cost Split

Ska du ut på vägarna med närmaste kompisarna i sommar? Ladda ner appen Cost Split och samla alla utgifter via appen, så blir det lätt att efteråt se hur mycket ni är skyldiga varandra.

Flush

Räck upp handen om du någon gång fått akut behov av toalettbesök under bilresan. Med den här appen hittar du många toaletter i din närhet, allt från rastplatser längs med vägen till närmsta fik i en ny stad. I appen finns över 200 000 toaletter och du kan direkt i appen se om de är avgiftsfria, handikappanpassade eller om de kräver lösenord. Appen fungerar även utan uppkoppling.

Tripadvisor

Trotjänaren Tripadvisor fortsätter att vara ett bra alternativ när det behövs tips på restauranger, krogar, sevärdheter och annat på resan. Här hittar vi enkelt betygen på restauranger så att vi kan välja rätt ställe att äta på.

First Aid

Om det värsta skulle hända och någon i sällskapet råkar illa ut, är det inte alltid lätt att veta vad man ska göra. Kanske har du gått en hjärt- och lungräddningskurs för längesen men i trängda situationer kan det vara svårt att dra sig till minnes hur man ska bära sig åt. Som tur är finns appen First Aid för just såna situationer. Den ger dig all nödvändig information du kan tänkas behöva i en nödsituation och borde finnas i var mans/kvinnas ficka.

SVT Play, TV4 Play och C More

För vi menar, du tänker väl inte missa EM bara för att du är på semester? Självklart även en livsräddare med många bra barnprogram för barnen i baksätet inför de riktigt långa resorna.

Carpay

Vi kan inte göra en lista om appar för resan utan att nämna vår egna Carpay. Det är svårt att komma framåt på resan utan drivmedel. Och när man väl tankar på semestern är det ju skönt om det är snabbt, smidigt och enkelt. Om du inte redan använder Carpay kan du skaffa det här!