Allt du behöver för ett problemfritt bilägande

Vi erbjuder alla tjänster du behöver för din bil.
Det går även bra att nå oss på 0340-50 40 00 eller förnamn.efternamn@bildepot.se

bilkö
30 juli, 2018

Stress i trafiken

Tre av fyra svenska bilägare tycker att stress i trafiken har ökat under de senaste tio åren. Hur man reagerar på stress är väldigt olika från person till person men det påverkar oss alla på ett eller annat vis. Generellt ökar prestationsförmågan vid lagom mycket stress. Däremot kan prestationsförmågan minska drastiskt om man utsätts för hög påfrestning och spänning. Det påverkar även vårt agerande i trafiken och kan få oss att köra sämre och försämra avsökningsförmågan. För att minska risken att vår prestationsförmåga försämras är det viktigt att försöka hantera stressen och behålla lugnet. Då blir det lättare att tänka och klara sig ur problemet.

Vad är det egentligen som gör oss stressade?

En undersökning som utfördes av Sifo på uppdrag av Volvo Cars Sverige listar de fem vanligaste orsakerna till stress i trafiken. Undersökningen utfördes bland 1150 svenska bilägare i mars 2017.

  1. Bilen bakom kör för nära
  2.  Medbilister använder inte blinkers
  3. Aggressivt beteende
  4. Parkeringssituationer
  5. Rusningstrafik

Visa mer hänsyn

Hjälp och respektera varandra. Det blir så mycket lättare om alla tar sitt ansvar: använd inte telefonen medans du kör, håll avstånd, använd blinkers, släpp in bilar vid påfarter och filbyten och sök ögonkontakt med oskyddade trafikanter som cyklister och fotgängare.

Vision 2020

Stress kan leda till allvarliga olyckor. Volvos vision är att ingen ska omkomma eller skadas allvarligt i en ny Volvo år 2020. Genom kunskap och teknik arbetas det dagligen med att nå dessa mål. Allt från funktioner som hjälper dig att hålla avstånd, bromsa in och varna för cyklister och fotgängare till att bilen delvis och så småningom helt kan köra själv. Läs med om Volvos visionsarbete här.

 

Kör försiktigt!

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Bildepåns hemsida. Godkänn Läs merPrivacy & Cookies Policy