Allt du behöver för ett problemfritt bilägande

Vi erbjuder alla tjänster du behöver för din bil.
Det går även bra att nå oss på 0340-50 40 00 eller förnamn.efternamn@bildepot.se

27 juni, 2017

Så höjer du värdet på din bil

Går du i säljtankar? Nedan har vi listat 10 tips som hjälper dig att ha koll på de viktigaste sakerna inför din bilförsäljning.

1.      Rengör bilen
En ren bil signalerar att du är noggrann och tar hand om din bil. Tvätta bilens utsida och glöm absolut inte insidan. Det finns bra rengöringsmedel att använda för att ta bort fläckar på bilklädseln.

2.      Doft
Ta bort dålig lukt om sådan finns. Ingen vill köpa en bil som luktar illa. Rengör bilen noggrant och köp bilparfym som på ett enkelt sätt sprider en fräsch doft i bilen.

3.      Fixa småskador
Första intrycket är viktigt! Lacken är det första man ser på en bil och en liten skada gör bilen betydligt mycket mindre attraktiv. Småskador är varken svårt eller dyrt att fixa och gör stor skillnad för hur bilen uppfattas.

4.      Dragkrok lockar
Begagnade bilar utrustade med dragkrok är ofta värda mer pengar än de bilar som saknar dragkork. På de flesta bilar kan man montera dragkrok i efterhand, pengar som du med största sannolikhet får tillbaka när du ska sälja din bil. Glöm inte att dragkroken måste besiktigas när den är monterad.

5.      Service
Se till att du servar din bil regelbundet. Det ger ett seriöst intryck och den eventuella köparen kan känna sig trygg med en ifylld servicebok.

6.      Besiktning
En nybesiktad bil och ett blankt papper skapar en trygghet hos den eventuella köparen. Ett snabbt och enkelt sätt att höja bilens värde.

7.      Säkringar
Är det någon utrustning som slutat fungera? Många gånger är det bara en säkring som har gått. Ej fungerande teknik gör köparen misstänksam på att bilen inte sköts som den ska. Information om säkringar finns i användarboken.

8.      Fälgar
Bort med rostiga plåtfälgar. Om bilen inte redan har snygga fälgar kanske det är värt att investera i en uppsättning lättmetallfälgar. Alternativt skaffa hjulsidor i plast. Allt som påverkar utseendet och första intrycket är viktigt.

9.      Däck
Sommar- och vinterdäck som är av god kvalitét är alltid positivt för försäljningsvärdet. När man investerat i en bil vill man som köpare inte behöva tänka på fler utgifter.

10.   Utrustning
Utrustning som generellt höjer värdet på din bil är skinnklädsel, automatlåda, AC, dragkrok, fyrhjulsdrift, motorvärmare, metalliclack och farthållare.

Stort lycka till med försäljningen!

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Bildepåns hemsida. Godkänn Läs merPrivacy & Cookies Policy