Allt du behöver för ett problemfritt bilägande

Vi erbjuder alla tjänster du behöver för din bil.
Det går även bra att nå oss på 0340-50 40 00 eller förnamn.efternamn@bildepot.se

 

Pride Varberg
26 juni, 2018

PRE-PRIDE Varberg

För fjärde året i rad är det dags för Pride i Varberg. En festival då vi tillsammans samlas för att stå upp för alla likas rättigheter. För oss på Bildepån är det självklart att alla ska få vara den man är. Tyvärr är det en daglig kamp för många personer att få älska den de vill. Tack vare Pride hjälper vi alla till att verka för synliggörande och sprida kunskap vilket skapar ett bättre Varberg.

Årets tema är ”regnbågsfamiljer med fokus på barnen”. Våra grundläggande värderingar får vi med oss redan som barn; vad vi lär oss av vår omgivning är vad som kommer att prägla oss resten av våra liv och har naturligtvis en stor påverkan på vårt samhälle. I år har Pride Varberg därför valt att fokusera på och belysa ”regnbågsfamiljer”. Vad man väljer att lägga i begreppet står alla fritt men vår definition är en familj där det ingår minst en HBTQI-person. Kanske är det ett samkönat föräldrarpar, kanske är det en bror som är bisexuell eller en dotter som är homosexuell. Kanske är en pappa tansexuell. Alla familjer ser olika ut men lika fullt är det en familj.

Syftet med årets tema är att belysa olika familjekonstellationer och de svårigheter som dessa möter i olika sammanhang i vårt samhälle. Målet är att skapa ett öppet klimat i Varberg, vilket vi är övertygade om ger en mer kreativ stad där vi alla har samma rättigheter och möjligheter.

Bildepån är stolt samarbetspartner till årets Pre-Pride i Varberg. Vi hoppas på ett färgglatt Varberg där vi tillsammans sprider glädje, gemenskap och kärlek.

Program PRE-PRIDE – 29 juni

Plats: Komedianten

16.00 – Annlie Salminen
Modingarna och alfabetet – kreativ workshop för hela familjen! Många gamla ramsor visar på en förlegad familjesyn. Med utgångspunkt i den prisbelönta normmedvetna alfabetsramsan Modingarna och alfabetet, leder författaren Annelie Salminen en kreativ workshop där vi utforskar materialet och fördjupar oss med hjälp av rörelser, färg, bokstäver och musik, i normmedvetna teman: kroppen och känslor, familj och bokstäver.

17.00 – Mingel i foajén

17.30 – Kamillas föreläsning 
Det dröjde allt för lång tid, men för snart 5 år sedan fanns inte längre något alternativ. Från att ha varit förklädd och påtvingad kille i 60 år är Kamilla idag en fullfjädrad och äntligen lycklig kvinna. Från fullständig uppgivenhet till ett liv i harmoni. Kamilla delar sin berättelse med oss.

18.30 – Filmvisning “också människa”
”Likt spektrumets omfång berättar sju individer om sina vida olika bakgrunder och perspektiv som alla ändå hör hemma under samma flagga – förståelse och identitet. En ärlig ensembleintervjufilm producerad av Ungdomsgårdarna, Varbergs Kommun, till hela världen.”

Läs mer om Pride Varberg här