Tips på billekar

Låt bilresan bli lekande lätt

Planerar du en längre resa i bil? Slappna av.  Här är billekarna som får resan att kännas mycket kortare än vad den egentligen är.

Vad ser du på vägen-bingo

Förbered ett varsitt ark papper med 3×3 rutor. I rutorna skriver / ritar ni saker som ni kan tänkas se från bilfönstret på vägen. Till exempel: röd stuga, blå volvo, en sporthall osv. Glöm inte ha med er en varsin penna i bilen.

Ett skepp kommer lastat

Leken börjar med att någon säger ”ett skepp kommer lastat med A.” Nästa person har då tio sekunder på sig att säga en sak på A som skeppet har lastats med. ”Ett skepp kommer lastat med Apelsiner”, till exempel. Sedan fortsätter leken. ”Ett skepp kommer lastat med apelsiner och arbogapastej”, kanske nästa person säger. Den tredje personen säger då kanske ”Ett skepp kommer lastat med apelsiner, arbogapastejer och azteca-pizzor”. Ni förstår principen. Man har tio sekunder på sig att komma på nästa sak på samma bokstav.

Vem tänker jag på?

Utse en i bilen som tänker på en specifik person eller karaktär. Personen eller karaktären behöver inte finnas i verkliga livet, men bör vara välkänd. De andra i bilen ställer en fråga i taget för att på så sätt försöka lista ut vem personen tänker på. Frågorna får bara besvaras med ja eller nej. Den som sedan lyckas gissa rätt vinner rundan.

Sifferleken

Bestäm varsin siffra mellan 1-10. Den person som lyckas se tio bilar med rätt förstasiffra på registreringsskylten vinner. Resten i bilen är förlorare.

Räkna bilar

Välj varsitt bilmärke eller en bilfärg. Den som först ser 20 bilar av sitt märke/färg vinner.

Hitta ord på registreringsskyltar

Man kan också köra med att man får bilda ord av bokstäverna på regplåtar.

Djurleken

En passagerare börjar säga ett djur, till exempel giraff, och sedan kör nästa ett djur på sista bokstaven i det ordet – flamingo. Funkar med växter, städer eller länder också.

Norsk karaoke

Här behövs det bara en telefon och ett par hörlurar för att garantera en skrattfest. Välj ut en person som ska börja. Personen sätter på sig hörlurarna och väljer en låt (alternativt slumpas musiken fram). Personen med hörlurarna ska börja nynna med till musiken så gott det går och resterande personer i bilen ska gissa vilken låt som spelas.