Allt du behöver för ett problemfritt bilägande

Vi erbjuder alla tjänster du behöver för din bil.
Det går även bra att nå oss på 0340-50 40 00 eller förnamn.efternamn@bildepot.se

En kvinna och en man vandrar i hallänska skogen. Grönska.
3 juli, 2020

Hemestra till fots i vackra halland

Vi vill alltid utforska nya platser och städer. Men varför ska man göra det när man inte ens har utforskat det som finns precis framför en? Låt den tid vi nu befinner oss i bli en möjlighet att göra just det. Se allt som finns nära oss.

 


 

Vi vill tipsa om det som finns nära – om vandring och bra platser för att övernatta i naturen. Vill ni hellre ge er ut på cykel tipsar vi om det här…

 

VANDRA I HALLAND

Det är väl värt att packa ner kaffetermosen, dra på sig vandringsskorna och ge sig ut längs vackra hallandsleden. Här bjuds du på allt från havsnära klippvandring till bokskogarnas mystik.

Välj att vandra en etapp åt gången eller att kombinera flera etapper för att få en längre vandring. För dig som vill pröva på riktigt vildmarksliv finns det vid nästan samtliga etappmål ett vindskydd där du kan övernatta. För detta krävs en sovsäck och ett liggunderlag. Vindskyddet rymmer 4 – 5 ­vuxna personer. Här finns även eldstad med ved och torrtoa.

Vandringsdeltagare längs hallandsleden, äskhults by

Etapp
Äskhult – Stättared

Längd 15 km
Svårighetsgrad Medel

Innan du går vidare på Hallandsleden rekommenderas ett besök i 1700-tals byn Äskhult. Byggnader och landskapet visar upp hur mindre byar såg ut för två hundra år sedan. Hallandsleden går först över några höjdpartier innan den kommer ner till den bördiga Löftaåns dalgång. Resten av vandringen fram till den näringsfattiga klarvatten sjön Stora Hornsjö går i en ganska kuperad terräng både med löv-och barrskog. Ibland går man på en ren hällmark.

Etapp

Åkulla- Ästad

Längd 13 km
Svårighetsgrad Medel

Etappen går genom området som kallas Åkulla Bokskogar. Här finns 13 fina naturreservat som innehåller fina bokskogar, klara sjöar och dramatiska branter. Leden passerar Bexells talande stenar som består av 160 stenar och klippväggar med inristade namn och tänkespråk. Även Öströö fårfarm är en trevlig plats, där du förutom att titta på deras söta lamm också kan fika eller ta en lunch. Oavsett om du avslutar din dag i Ästad eller Åkulla har du möjligheten att unna dig en god middag i en restaurang och njuta av en varm bastu.

Utsikt över Fjärås bräcka

Etapp

Stensjön – Äskhult

Längd 16 km
Svårighetsgrad Medel

Terrängen är lite kuperad med kontakter med ett flertal sjöar såsom Stensjön, Skärsjön, Agnsjön och Hallands största sjö, Lygnern. Vid Lygnern ligger Fjärås bräcka, som är en del av den mäktiga randmoränen, Göteborgsmoränen, som sträcker sig från Göteborg till trakten av Veddige. Utsikten över Lygnern är storslagen. Vid klart väder kan man se sjöns innersta del, drygt en och en halv mil bort, i närheten av Sätila i Västergötland. Missa inte ett besök på Naturum Fjärås Bräcka.

 

 

Vi har tillbehören och bilarna som tar er dit. Varmt välkommen in till vår butik.

 

Volvo Xc40 åker på sommarväg, grön skog, sommarsolens strålar kommer ner genom träden på bilen.

En kvinna och en man vandrar fram i en grönskande skog.

En kvinna och en man packar in bagage i kofferten på en Volvo Xc40, vit husi bakgrunden, skymningsljus.

En kvinna och en man sitter på kanten till en sjö i badkläder. Sommar, vindstilla. Vattnet är spegelblankt.

En Volvo Xc40 kommer körandes längs en väg, granskog på båda sidor av vägen.

Ett tält lyser upp av en lampa i en sommarkog.

 

Källa: www.hallandsleden.se/delled/norra-delleden

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Bildepåns hemsida. Godkänn Läs merPrivacy & Cookies Policy