Finnvedens Bil AB förvärvar AB Varberg Bil-Depot (Bildepån)

Finnvedens Bil är överens med Kasseja Holding AB, ägarbolaget till Bildepån, om att förvärva personbilsrörelsen under namnet Bildepån med tillhörande skadecenter, Tanka, Tvätta samt däckhotell.

Tillsammans har Finnvedens Bil och Bildepån mer än 100 års erfarenhet som återförsäljare inom bilbranschen, och en lång historia av nära samarbete med Volvo Cars. Förvärvet säkrar långsiktig trygghet för såväl medarbetare som kunder.

– Vi ser detta som en mycket bra lösning framåt. Finnvedens Bil, med dess ägarfamilj, är i grunden en finansiellt stark köpare med en långsiktig strategi. Branschen förändras nu i rask takt, trenden går emot färre och större handlare, och så kallade stordriftsfördelar kommer att krävas för att klara framtidens lönsamhetskrav. Tack vare denna förändring i ägarled ser både säljare och köpare att Bildepån står väl rustad för framtiden, säger Anna Andersson, vd för Varberg Bil-Depot.

– Varberg är en intressant ort med stark expansion och ett växande näringsliv. Ägarna till Bildepån har framgångsrikt utvecklat verksamheten på alla områden inom bilägandet. Vi ser fram emot att fortsätta den utvecklingen, och att bli en ännu starkare lokal partner för bilägandet i Varberg – tillsammans med våra nya medarbetare, säger Robert Larsson, vd för Finnvedens Bil.

Tillträde sker snarast efter Konkurrensverkets godkännande.

Kontaktuppgifter

Anna Andersson 0340-50 40 01

Robert Larsson 0370-425 01