Allt du behöver för ett problemfritt bilägande

Vi erbjuder alla tjänster du behöver för din bil.
Det går även bra att nå oss på 0340-50 40 00 eller förnamn.efternamn@bildepot.se

16 juni, 2020

Ta med cykeln på äventyret i sommar!

HEMESTER hemmavid eller en bit bort

Sverige bjuder på en mängd olika upplevelser med cykel, vare sig du gillar vida landskap eller utmanande terräng. Helgutflykter eller bilsemester blir så mycket bättre om du har cykeln med dig.Cykling kan vara avkoppling, naturupplevelse motion, familjeaktivitet, frihet, semester eller är det kanske transport till och från olika platser. Oavsett är naturen nära och du kan skapa minnen för livet.

Nedan listar vi olika leder i Halland för ditt nästa äventyr. Populära Kattegattleden längs kusten, till slingrande mtb-stigar och vackra landsvägar.
Här finns äventyr för hela familjen, så packa med dig cykeln nästa gång du ska upptäcka nya platser.

Tillbehören finner ni hos oss för att ta med cykeln ut på nya äventyr!

Kattegattleden längs hela kusten

Kattegattleden är Sveriges första nationella cykelled och bjuder på 390 kilometer havsnära cykling i fantastisk miljö – från Helsingborg i söder till Göteborg i norr. Vackra åkrar varvas med vidsträckt utsikt över havet och överallt längs leden hittar du härliga utflyktsmål, fina vyer och spännande sevärdheter. Hela leden är indelad i 8 kortare delsträckor, vilket gör det enkelt för dig att dela upp den och cykla precis så långt du själv vill. Inspireras, ladda ner gpx-fil och planera din cykeltur på Kattegattleden.se

Magisk MTB I Åkulla Bokskogar

Åkulla är klassisk mark för många MTB-cyklister tack vare långloppet Bockstensturen som varje år lockar över 2000 cyklister. Åkulla, med sina lummiga skogar och slingrande stigar, är perfekt för MTB och här finns stora möjligheter för härlig stigcykling. Men på vissa ställen där marken är extra känslig eller där det blir för trångt att möta vandrare bör du undvika att cykla. Det finns bra information om var man får och inte får cykla finns väl angivet vid Åkulla Friluftsgård. Men tänk på att dela stigen och ta hänsyn till djuren, naturen och andra som rör sig i skogarna.

Läs mer här! 

Cykla med hela familjen på Pyttebaneleden

Lättcyklade Pyttebaneleden är 15 kilometer lång och följer den gamla banvallen mellan Ullared och Älvsered. Här gick Falkenbergs järnväg mellan 1896-1961 och den gick under namnet Pyttebanan. Cykelleden är markerad med röd-vita skyltar och underlaget är för det mesta hårt packat grus. Det finns inga backar, så Pyttebaneleden passar verkligen alla. Naturen växlar mellan öppna marker och skogsdungar och då och då cyklar du längs Högvadsån som är känd för sina fina lekområden för lax och havsöring.

Monarkleden tar dig i historiska hjulspår

Ett av sveriges starkaste cykelvarumärken, Monark, kommer från Varberg och självklart finns här en Monarkled. Den följer i grundaren Birger Svenssons hjupspår med start i den gamla Monarkfabriken inne i Varberg. Sen slingrar den sig 40 kilometer ut på landsbygden och går genom ett böljande landskap som bjuder på både åkrar och skog och går i mål vid Birgers hemgård Agnbäck utanför Kungsäter.

Högt tempo i Vallåsen Bikepark

På gränsen mellan Halland och Skåne ligger Vallåsen Bike Park, en av Sveriges bästa parker för downhillcykling. På norra sluttningen av Hallandsåsen slingrar sig mängder av leder i varierande svårighetsgrad ner för berget och de passar allt ifrån barnfamiljen och nybörjare till experter och nyfikna crosscountry-cyklister. En sittlift tar dig upp till toppen, men om du vill ge dig på en extra utmaning är det fullt möjligt att cykla upp till toppen på egen hand, om du har lite energi över. Kring åsen finns också fina singeltracks för den som vill cykla mountainbike.

Gamla träd och backar i Biskopstorps

Öster om Kvibille utanför Halmstad ligger Biskopstorps naturreservat som är ett av de största i södra Sverige. De lövskogsbeklädda bergen passar perfekt för cykling och vandring och i områdets många sluttningar och branter växer några av Hallands äldsta ek- och bokskogar.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Bildepåns hemsida. Godkänn Läs merPrivacy & Cookies Policy