Allt du behöver för ett problemfritt bilägande

Vi erbjuder alla tjänster du behöver för din bil.
Det går även bra att nå oss på 0340-50 40 00 eller förnamn.efternamn@bildepot.se

31 maj, 2017

Så får du bilsemestern att fungera!

Det är snart tid för sommarledighet och kanske har du en bilsemester inplanerad? Att åka bil långt kan verkligen sätta familjens tålamod på prov. Ta del av nedanstående 10 tips till en så bra planering som möjligt. Hoppas tipsen ger dig och din familj ett härligt semesterminne att blicka tillbaka på.

  1. Tack vare den senaste tekniken är det oftast inga problem att hitta dit man vill med hjälp av GPS. Kom ihåg att gå igenom de tekniska prylarna någon dag innan avresa så du vet att de fungerar som de ska. Packa även med kartboken som kan komma att bli din räddare i nöden om tekniken sviker eller om täckningen är dålig. Glöm inte laddare och se till att den går att koppla in i bilens uttag.
  2. Flera länder har totalförbud mot användning av mobiltelefonen under bilkörning. Använd därför ditt handsfree!
  3. Kolla däcktryck (glöm inte reservdäcket). Ställ in däcktrycket anpassat efter lasten i bilen. Detta gör att du minskar bränsleförbrukningen och spar på miljön!
  4. Kontrollera bilens vätskor såsom kylarvätska, bromsvätska, spolarvätska och motorolja innan avresa.
  5. Tråkiga saker såsom registreringsbevis, försäkringsbevis och skadeanmälanblankett är viktiga papper att ha med under resan.
  6. Andra bra-att-ha saker är ficklampa, reflexväst, fickkniv, startkablar, domkraft, fälgkors och bogserlina. Värt att införskaffa är även en bil-brandsläckare och en första-hjälpen-utrustning som kan bli räddare i nöden vid otäcka bilolyckor.
  7. Att åka långt kan skapa myror i benen, speciellt hos de små. Några enkla lekar räddar fort upp situationen och underhåller barnen på bästa sätt. Det kan vara något så enkelt som att räkna antalet röda bilar eller varför inte förbereda ett musikquiz med hjälp av Spotify?
  8. Kanske det viktigaste av allt? Se till att ha packat kylboxen för hungriga magar. Det underlättar även med en ”paus-väska” där ni packat ner dricka och frukt. I samma väska kan det även vara bra att lägga ner en toalettrulle och våtservetter.
  9. Under resans gång får man inte glömma av att njuta av själva bilresan. Man behöver inte alltid komma fram fortast möjligt. Att dela upp resan i etapper och göra små pausstopp på vägen där man får lov att sträcka på benen kan vara nog så skönt. En fotboll och familjens sommarfavorit kubb kanske får plats i bagaget?
  10. Ett hett tips är att se till så surfplattan är laddad med bra filmer och musik som kan underhålla barnen. Se till att du har en bra och säker hållare, hörlurar och en laddare som går att ladda i bilens cigarettuttag.

Lider du eller någon i din familj av åksjuka? Läs mer här hur du kan lindra symptomen.

Med dessa tips i ryggen önskar vi dig en säker och rolig bilsemester! Var rädd om dig, din familj och dina medtrafikanter. Kör försiktigt!

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Bildepåns hemsida. Godkänn Läs merPrivacy & Cookies Policy