Stenskottslagning och vindrutebyte

Behöver du hjälp med att laga stenskott i vindrutan?

På Bildepåns Däckcenter lagar vi stenskott på din bil oavsett bilmärke. Ett stenskott ska lagas så fort som möjligt. Vindrutan ska inte bara skydda mot väder och vind. Den är också viktig för säkerhetssystemen och som skydd för passagerarsidans krockkudde. För att kunna bevara den höga säkerhetskraven är det viktigt att vindrutan är av rätt kvalitet och korrekt installerad. Se till att laga ditt stenskott omgående, på så vis förhindrar du att fukt tränger in och förstör filmen i glaset eller spricker vidare. Nästan alla stenskott går att laga, men beroende på var det sitter kan du behöva byta rutan av säkerhetsskäl.
På många nya bilar innehåller vindrutan antenn, kamera, laser som är en viktig del av säkerhetssystemen. Därifrån styrs bland annat funktionerna bakom trötthetsvarnare, autobroms, avståndskontroll och mycket annat.

Vindrutebyte

Behöver du hjälp med att laga stenskott i vindrutan?

Vänta inte för länge. Ett stenskott kan lätt bli en spricka, och skapa större skador. Många skador kan repareras och andra fordrar byte av rutan. Vi kan hjälpa dig i båda fallen. Vi gör en fackmannamässig bedömning enligt våra säkerhetskrav. Tänk även på att en sliten vindruta utgör en stor trafikfara vid t.ex. lågt stående vårsol, mörker eller regn.

En skadeanmälan är nödvändig. Fyll därför i en skadeanmalan_glas och ta med till oss när du lämnar in bilen. Är du kund hos Volvia kan du med fördel göra skadeanmälan via deras applikation.

Skadeanmälan i Volvias app

  1. Ladda ner Volvia-appen till din iPhone eller Android-telefon.
  2. Gå in på Skicka in skadefoto och följ appens instruktioner.
  3. Du väljer själv vilken verkstad din bil skall repareras på. Ta foto med mobilkameran enligt instruktionerna och skicka in, allt direkt i appen.

Bra att veta om stenskott

  • Syftet med reparationen är att förhindra stenskottet att utvecklas till en spricka.
  • Skadan kommer ej att bli osynlig efter reparationen.
  • Hur lång tid skadan har funnits där samt stenskottets struktur kommer påverka reparationens resultat.
  • Desto längre stenskottet funnits desto sämre förutsättningar för ett perfekt resultat.
  • Glas som material innehåller spänningar, vilket alltid medför en viss risk att stenskottet förvärras under reparationsproceduren. Om så inträffar fritages verkstaden från ansvar.

Garanti

Vi lämnar garanti på vårt arbete. Om reparationen inom ett år utvecklas till en spricka återbetalas reparationskostnaden i samband med vindrutebyte. Kostnaden/självrisken för det eventuella glasbytet åligger bilägaren.

Har du Volvia försäkring betalar du endast 100 kr i självrisk. Så passa på att laga ditt stenskott innan det spricker.

Kontakt

Varmt välkommen att kontakta oss för frågor och bokning på mail glasskada@bildepot.se eller tel. 0340-50 40 99

Kontakt Glas

Fler tjänster