Allt du behöver för ett problemfritt bilägande

Vi erbjuder alla tjänster du behöver för din bil.
Det går även bra att nå oss på 0340-50 40 00 eller förnamn.efternamn@bildepot.se

1 augusti, 2019

Elbil, Plug-In Hybrid eller HVO?

Ren elbil, Plug-In hybrid, HVO eller kanske Mildhybrid? Valen är många i en djungel av drivmedel. Vi vill här reda ut begreppen och öppna upp ögonen för vad marknaden idag har att erbjuda när det kommer till drivmedel, utsläpp och miljödebatten.

 


 

ELBIL

Vi kan idag erbjuda en av Europas mest sålda elbilar Renault Zoe, med en räckvidd på upp till 38 mil i verklig körning. En elbil går mycket tyst och upplevs väldigt behaglig att köra. En elbil är dessutom berättigad till den högsta miljöbonusen på 60 000 kr då den inte släpper ut någon CO2.

Renault jobbar dessutom hårt med andra miljölösningar – till exempel är mycket av tyget i kupén tillverkat av återvunna bilbälten.

Vi kan även erbjuda Volvo XC40 som ren elbil. Bilen går att beställa och de första bilarna beräknas vara redo för leverans i början av 2021.

 

nya renault zoe bildepån varberg elbil

 

PLUG-IN HYBRID

En bil som kan gå både på el och med vanlig förbränningsmotor. De flesta modeller går omkring 4 mil på eldrift innan förbränningsmotorn tar över. Bilen fyller sedan på batteriet vid inbromsning och använder batterikraften främst vid lägre hastigheter. Dessa bilar släpper ut olika mycket CO2 beroende på motoralternativ och därför varierar skatten. Vi kan i dagsläget erbjuda flera olika alternativ från Volvo, t.ex. den populära Volvo V90.

Är du intresserad av transportbil med plug-in teknik, då Ford Transit Custom rätt för dig. Detta är en av de första transportbilarna i Europa med kombinerad el- och bensindrift.

 

ELHYBRID

En elhybrid går, till skillnad från plug-in hybriden, inte att ladda med sladd. Förbränningsmotorn laddar istället upp batteriet kontinuerligt och batteriet används sedan vid körning i lägre hastigheter och vid acceleration. Detta ger minskade CO2-utsläpp och lägre förbrukning. En elhybrid är perfekt för dig som ofta reser längre sträckor eller för dig som inte har möjligheten att ladda bilen med sladd regelbundet. I dagsläget finns det elhybrider från alla våra bilmärken.

 

 

 

 

MILDHYBRID

Såväl Volvo som Ford erbjuder bilar med mildhybrid. Det innebär att ett mindre batteri hjälper förbränningsmotorn och på det sättet reduceras utsläppen med upp till 8%. Bilen går aldrig på ren eldrift, batteriet används endast som extra kraft. Denna teknik är inte speciellt dyr och därför påverkas inte priset på bilarna nämnvärt, vilket gör det till en smart lösning för att sänka utsläppen oavsett körmönster.

 

 

 

 

 

 

renault master bildepån varberg

 

HVO

HVO 100 är ett fossilfritt, förnybart biodrivmedel som kan ersätta traditionell diesel och därmed minska fordonets miljöpåverkan. HVO kan tankas i de flesta av våra nya bilmodeller.
Dubbelkolla alltid med din billeverantör att just din bil är anpassad för HVO innan du fyller tanken.

BIOGAS

Flera av våra modeller kan konverteras till att köras med biogas, vilket innebär att en extra tank monteras. Dessa bilar klassas då som miljöbil och får en bonus i vårt nya skattesystem. Biogas passar främst dig som vill göra ett medvetet miljöval men samtidigt inte har möjlighet att regelbundet ladda bilen. Konvertering kan erbjudas till Ford Mondeo, Ford Focus och Ford Kuga.

 

.

 

 

Har du frågor gällande just vilket drivmedel som passar dig? Våra säljare hjälper dig gärna. Varmt välkommen in till vår bilhall eller slå dom en signal på 0340-50 40 96.

 

 

Ren elbil, Plug-In hybrid, Etanol eller kanske Mildhybrid? Valen är många i en djungel av drivmedel. Vill vi här reda ut begreppen och öppna upp ögonen för vad marknaden idag har att erbjuda när det kommer till drivmedel, utsläpp och miljödebatten.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Bildepåns hemsida. Godkänn Läs merPrivacy & Cookies Policy