Däck i Varberg - Välkommen till Bildepåns Däckcenter

Bildepån Däckcenter

Vårt nya toppmoderna Däckcenter garanterar dig både smidig hantering av dina däck samtidigt som alla förhållanden blir optimala. Spara tid, arbete och utrymme på Bildepåns Däckcenter. Här gör du ditt däckbyte och du kan även välja till däckhotell för dina däck oavsett vilket bilmärke du kör. Har du fått punktering? Då finns vi här och hjälper dig snabbt och enkelt så du kan fortsätta rulla.

Vi har ett stort sortiment av nya däck. Vi säljer både sommardäck och vinterdäck från världens främsta däcktillverkare. Om du planerar att köpa nya däck till vintern kan du välja mellan dubbdäck och friktionsdäck i alla dimensioner. Våra sommardäck finns med en mängd innovativa mönsterdesigner som effektivt ökar väghållning och skjuter undan vatten. Känn dig trygg med nya däck från oss på Bildepån.

Vi hjälper dig med allt kring dina däck. Välkommen!

Hitta hit!

Du hittar oss på Smältugnsgatan 3 i Varberg.

Varmt välkommen att kontaka oss på telefon 0340-50 40 99 eller mail dackcenter@bildepot.se

Låt oss skifta dina däck

Hos oss på Bildepån i Varberg skiftar du dina däck snabbt och enkelt. Sommardäck såväl som vinterdäck. Här slipper du köer, du bokar en tid som passar din kalender. Men, inte nog med det, du kan även boka plats på Bildepåns Däckhotell!

Däckhotell

I stället för att däcken ska ta plats i garage eller källare, förvarar vi dina däck under optimala ljus- och temperaturförhållanden. Vi sköljer av dina däck, kollar mönsterdjup och skick och kontaktar dig i god tid inför säsongen om några däck behöver bytas ut. Så när det är dags för skifte, är det en snabb affär!

Vi hjälper dig hitta rätt däck i Varberg!

Under vinterhalvåret måste dina däck klara av växlande väglag med extrem halka. Under sommaren kan vattensamlingar skapa plötslig vattenplaning. Slitna däck har ett grundare mönsterdjup och har därför förlorat sina goda egenskaper. Vi rekommenderar att du köper nya däck innan däcken slits ner till mönsterdjupvarnaren. Det kan även vara god tid att köpa nya däck om däcken är över tio år gamla.

På vägen handlar allt om att säkerhet och framkomlighet. Våra däck som vi säljer på Bildepån i Varberg är både säkra, slitstarka och komfortabla. Det vet vi eftersom vår däck är testade. Vi på Bildepån hjälper dig hitta rätt däck till din bil och erbjuder även däckhotell och däckskifte på Bildepåns Däckcenter, Smältugnsgatan 3 i Varberg.

Ett vinterdäcks förmåga att greppa på is och snö avtar i takt med slitaget. Redan vid 4 mm mönsterdjup minskar dina möjligheter att bromsa och styra din bil på svårare underlag. Vi har många års erfarenhet om däck och vi vet vilka däck som passar bäst för din bil.

Laga din däck hos oss!

När olyckan är framme så finns vi här för er.

En punktering händer lätt och går ofta att laga så att man inte behöver byta till ett nytt däck.

När man har lågt lufttryck i ett däck är det viktigt att se över däcket så fort som möjligt för att öka chansen att det går att laga.

Därför fixar vi alltid punkteringar omgående så att ni snabbt är ute på vägen igen!

Skulle däcket inte gå att laga har vi mycket däck hemma i lager för att kunna ersätta det trasiga med ett nytt!

Vi hjälper dig att välja däck som passar dig och din körning. Sommar- och vinterdäck, friktions- eller dubbdäck, plåt- eller aluminiumfälgar. Alternativen är många och vi har expertisen att ge dig de bästa rekommendationerna!

Vi på Bildepån är proffs på att laga däck.

Vi börjar alltid med att göra en översyn av däcket för att bedöma skadan och säkerställa att det går att laga. Att laga ett däck är betydligt billigare än att köpa nytt, oavsett om det är litet pyspunka eller ett helt platt däck. Oftast kan vi laga däck till din Volvo så att du snart är ute efter vägen igen, snabbt, smidig och enkelt för dig.

Säkerhet, ekonomi och miljöeffektivitet

EU:s nya däckmärkning, som trädde i kraft från november 2012, underlättar valet av däck. Däckmärkningen fungerar ungefär på samma sätt som energieffektivitetsmärkningen för hushållsmaskiner.

Syftet med däckmärkningen är att man ska välja däck med bättre kvalitet och därmed också mer säkra däck. Enligt nya däckmärkningen kan man tydligt se klassificeringsmärkningen på all informationsmaterial om däck.

Däckmärkningen gäller dubbfria vinterdäck, men inte dubbdäck.

  • Bränsleekonomi
    Rullmotståndsklasser A-G för att bedöma däckets bränsleekonomi.
  • Våtgrepp
    Våtgreppsklasser A-G för bromssträckan på vått underlag.
  • Däckljud
    Extern ljudnivå och mätvärdet för extern ljudnivå.

Fler tjänster